Top
Видове аерозолни лепила

Видове аерозолни лепила. 3М лепила на спрей

Гамата от спрей лепила на 3М

3М предлагат широка гама от различни видове специални аерозолни продукти (лепила на спрей) за залепване на различни материал, като  фурнир, картон, хартия, пластмаси, пеноматериали, метали и други. Позволяват залепване с лек натиск, върху материи от хартия до метал.

 

Спрей 77

е универсално аерозолно лепило. Използва се за перманентно закрепване на разнообразни леки материали – хартия, фолио, изолационни пено материали, текстил. То се предлага в опаковка от 500 ml. Удобният вентил гарантира бързо и равномерно нанасяне на лепилото. Той предлага и възможност за регулиране на ширината на спрей струята с три степени – S, M, L. Сппрей 77 е подходящо за почти всякакви домашни нужди. Това лепило създава силна и постоянна връзка, когато изсъхне. Формулата му не е агресивна и затова с него може са залепят елементи от стиропор и дунапрен без да се деформират или наранят.

За проекти, които не изискват постоянно закрепяне, е по-подходящ Спрей 75 в опаковка от 500 ml. Той дава възможност за постоянно репозициониране, подобно на бележките Пост-ит. Използва се за временно залепване на кройки, знаци за бродиране, тениски при ситопечат. Спрей 75 от не поврежда повърхностите, не прониква в тъканта и не позволява набръчкване. За да получите лек или по-силен захват на материалите можете да напръскате съответно само едната или и двете контактни повърхности.

Видове аерозолни спрей лепила - 3М спрей 77

 

 

Спрей 90

Видове аерозолни лепила - 3М спрей 90пък е другата крайност в гамата на . Това лепило е бързо и силно контактно. Въпреки това то два отворено време за работа и корекции до 10 минути. Използва се за залепяне на метал, дърво, полиетилен, полиуретан и др. Благодарение на здравата връзка то е подходящо за закрепяне на фурнир към огънати повърхности. Спрей 90 е перфектен избор и за рискови места, където има влага или други неблагоприятни условия. Лепилото се предлага във флакон от 500 ml.

 

 

Спрей Mount

Видове аерозолни спрей лепила - 3М спрей mountе лепило за професионалния дизайнер. Използва се за залепване на леки материали – фолио, хартия и други подобни. С него авторът на модела има възможност да репозиционира залепените материали. Mount от 200 mlе удачен избор за всеки човек на изкуството, който иска да работи с най-добрите материали.

За тези които държат на личния архив предлага Photo Mount.Това е специално разработено прозрачно спрей-лепило. С него може да се сложи ред във всеки албум с черно-бели и цветни снимки или извадки от печата. С него бързо, лесно и перманентно можете да залепите всякакви колажи, плакати, карти и други изображения, без да ги повредите. Photo Mount също се предлага във флакон от 200 ml.

Лепилата на могат да послужат на всеки и за всичко. С тях можете еднакво добре да поправите люлеещия стол на дядо, да ремонтирате колата си и да залепите плакат на Джъстин Бийбър в детската стая.

 


Вижте също: Какво е аерозолно лепило?


17 Comments

 • Деси Says

  Какво лепило е подходящо за лепене на лепенка 1м върху дървена-талашитена плоскост
  0887678193

  • Малко е неясно каква лепенка ще трябва да се залепва върху талашита.
   Ако искате наистина здраво залепване използвайте 3M Spray 90. То е със силно контактен адхезив и е напълно прозрачно. Използва се за трайно залепване на декоративни елементи, дърво, метал, тънки ламарини, полиетилен, полипропилен, ПДЧ, HPL и много други.
   Може да прочетете повече и да го поръчате онлайн от нашия онлайн магазин Zalepi.BG. Гледайте секцията с айрозолни лепила.

 • Захари Кръстев Says

  Какво лепило да използвам за залепване на мисля че е силиконов дунапрен в случая от седалка от автомобил. В основата се е получил процеп който искам да залепя т.е. двете дунапренени повърхности една за друга. И отделно след като са залепени искам да залепя някаква езносоустойчива текстилна материя като брезент например върху тях за по стабилна основа

  • 3M Spray 77
    
   3M Spray 77 е подходящ за целта. Може да го използвате да залепите двата дунапрена, както и тапицерия/брезент към тях.
   Може да го поръчате онлайн от zalepi.bg. Цената му е 28.30 лв.

 • Здравейте,
  Има ли подходящ спрей, с който да залепя лек дървен елемент върху стъкло?

 • Николай Says

  Здравейте,какво лепило да използвам за кожа-гума(високо натоварване на планинарски обувки)?

  • Здравейте,
   3M Spray 90 е най-здравото спрей-лепило и със сигурност ще залепи обувките. Не сме сигурни обаче, дали това залепване ще издържи на много голямо натоварване. Обущарските лепила са по-различни – с висок вискозитет и разчитат на дебел слой лепило, който поема натоварванията. Може би е по-добре да се обърнете към някой специалист обущар.

 • Росен Says

  Здравейте! Кое лепило бихте ми предложили като подходящо за залепване на отлепени PVC кантове към плочи от дървесни частици и как е най-добре да се нанася то.

 • Георги Ташев Says

  Здравейте, във много клипове виждам как използват спрея 90 за залепяне алкантара към автомобилен интериор, удачно ли е целта, предварително благодаря

  • Здравейте, по всички показатели, това е типичното приложение на спрей 3M Spray 90. Съветваме обаче да направите тест, защото има много неясноти относно химията, с която се обработва алкантарата, както и материала върху който тя ще бъде залепвана.

 • Даниел Says

  здравейте
  Какво от посочениете лепила спрей е нужно да използвам за залепяне на PVC мрежа(подобна на мрежа за комарници) върху метална решетка?

  • Здравейте. За конкретното приложение предлагаме 3M Spray 90, което представлява силно контактно лепило. Може да го поръчате от нашия онлайн магазин zalepi.bg => goo.gl/bBRX2V. Надяваме се да бъдем полезни и очакваме Вашата оценка за продукта, в случай че решите да го използвате.

 • Росен Русев Says

  Кое лепило е подходящо за залепяне на текстилен таван на кола /хастар/ който е с дунапрен, но дунапрена е залепен за тавана/кората/ а само текстила е разлепен от дунапрена. Super 77 или 38808headliner and fabric adhesive, който не го намирам в българия? И ще успея ли изобщо да залепя плата за дунапрена или трябва да се претапицира цялостно с нов плат?

  • Здравейте, много клиенти използват 3M Spray 77 точно за залепване на тавани. До сега не сме имали някой недоволен. Добре е все пак да си направите тест в края на тавана, за да сте сигурни, че няма някаква реакция с плата или дунапрена (има различни видове плат и дунапрен с различен химичен състав). Възможно е също да използвате 3M Spray 90, който залепва още по-силно, но според нас е излишно. Може да поръчате Spray 77 от онлайн магазина ни zalepi.bg оттук: >>Към продукта

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.