Top
Лепене на обемни букви сандвич с лепило 200MP

Тайната на слепените букви от плексиглас

Каква е тайната формула на рекламните обемни букви, така че да изглеждат като излети?

Отговорът на този въпрос е ясен и категоричен – двойнозалепващи листове със специално разработено лепило на 3М – 200MP. Лепило 200MP отговаря на високите изисквания на клиентите за дълготрайно приложение. Благодарение на специалните си свойства, лепилото 200MP гарантира постоянна дебелина на залепване по цялата площ на изделия с гладки повърхности. Продуктите с това сухо лепило на 3M се произвеждат с различна дебелина (25 – 250 микрона) за нуждите на всяко производство. Това са двойнолепящи ленти и листове (спейсъри), специализирани за залепване на елементи в рекламата (обемни букви, табели) или електрониката (циферблати, клавиатури, електронни панели и други).

 

Лепилото 3М 200MP е световен стандарт за качество за всички индустрии, където е необходимо лепене на изделия с гладки повърхности като метал, плексиглас и други.

 

Един от уникалните продукти на 3М за слепване на рекламни обемни букви тип „сандвич“ е двойнозалепващото на листове 7955 MPL. При него 3M лепило 200MP във вариант без носител, само лепило, е защитено от два силиконизирани протектора. Чистото акрилатно лепило улавя разширенията на разнородните материали, например метал и пластмаса, като не позволява якостта на връзката да намалее. Осветяването на рекламните букви предизвиква загряване на материалите, което не е проблем за 200MP лепилото. То издържа на високи температури до +204°C и голямо натоварване.

 

Виж оферта за 3M 7955MPL

 

Как се лепят обемни букви от плексиглас със сложни форми?

Обемни букви тип „сандвич“ предимно се изработват от два вида плексиглас или неръждаема ламарина и плексиглас. Лепилото 200MP под формата на двустранно лепящи листове 7955MPL е перфектно за слепване на материали с разнородни повърхности. Букви от плексиглас със сложни форми се залепват идеално и връзката между слоевете на материала е много здрава и трайна.

 

Часовник от плексиглас със неправилна форма

 

Листовете с лепило 200MP се изрязват лесно с ножица или матекен нож, могат да се щанцоват и подлежат на лазерно рязане. Това позволява букви от плексиглас да се режат заедно с 3М лепилото на листове. Процесът на изработка на изделието значително се съкращава и се спестява време. Двойнозалепващото заема точната форма на рекламните букви и крайното изделие с много добър търговски вид.

 

Бързо и лесно лепене на букви от плексиглас

При каширането на обемните букви има вероятност двойнолепящото на ленти да се постави накриво. Това изобщо не е непоправимо. Напротив, свойството на лепилото 200MP при първоначален контакт да не работи на 100% предоставя възможност за първоначално репозициониране. Така спокойно може да се се нагласи листа по повърхността на плексигласа.

Много рекламни надписи могат да се произвеждат самозалепващи, което е голямо удобство за клиентите и монтажистите на реклама. Двойнолепящото на листове 3M 7955 MPL се монтира на гърба на рекламното изделие и лесно може да се залепи върху стената. Здравината на връзката е гарантирана за дълго време. Няма опасност при нагряване или охлаждане, лепилото 200MP да промени якостта на залепване, тъй като адхезивният слой е без примеси и не се разширява или свива.

 

Етапи на залепване на обемни букви тип „сандвич“:

 

1. Приготвят се двата вида плексиглас, които ще бъдат залепвани. Те предварително са изрязани лазерно, заедно с лепилото на листове.

Бял и прозрачен плексиглас за обемни букви

Лазерно изрязани букви от плексиглас с двойнолепящо на лист 7955MPL

 

2. Разлепя се протекторът на двойнолепящия лист на горния слой плексиглас.

Премахване на протектора на 7955MPL

 

3. Лицето на буквата се залепя върху основата (в случая от прозрачен плексиглас)

Нагласяне на лицето от бял плексиглас

Залепване на двата вида плексиглас с 7955MPL

 

4. Притискат се леко двата вида плексиглас

Притискане на плексигласа на буква тип сандвич

 

5. Получава се готово самозалепващо изделие – буква тип „сандвич“

Слепена буква от плексиглас с листове с лепило 200MP

Залепена върху плоскост буква сандвич

2 Comments

 • Веселин Димитров Says

  Здравейте, интересува ме дали може да изработите двойно залепваща лепенка за прикачените букви.

  Поздрави
  Веселин Димитров

  • Здравейте, не виждаме за кои прикачени букви става въпрос. но Вие сами може много лесно да си направите всички, което Ви е необходимо.
   1. Ако вече имате отрязани букви от плексиглас просто залепвате двойнолепящото от едната страна, след което го обрязвате по буквата.
   2. Ако не изрязали все още буквите най-добре е да залепите плексигласа с двойнолепящото и след това да го изрежете на рутер или лазер по алгоритъма описан в статията.

   Самото двойнозалепващо се казва 3M 7955MPL и може да го купите от онлайн магазина ни Zalepi.BG

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.