Top
Правила на КАТ за цялостно облепяне на автомобил с фолио

Новите правила на КАТ за облепване на автомобили с фолио

Цялостно облепяне с фолио – спазване на правилата на КАТ


3M Scotchcal Car Wrap - правила на КАТ за облепване с фолио на коли

Любителите на тунинг на автомобили и фирмите, рекламиращи своите търговски марки с брандирани автомобили все по-често иновират с атрактивни дизайни на колите от специализирано фолио. Основната цел – облепеният с фолио автомобил да привлича внимание – за всеки от тях е украсена в различен нюанс. За тунинг маниаците облепването с карбоново фолио на колите е страст. При фирмите акцентът е рекламата и популяризирането на брандовете. И за двете страни обаче е важно облепеният с фолио автомобил да е в съответствие със законите на КАТ. Никой не желае да има проблеми с институцията за контрол на движението по пътищата.

За да има консенсус между двете страни, важно е да се познават и спазват правилата за брандиране и облепване на автомобили с фолио. Като един от най-големите специалисти в бранша, фирма Партнърс предлага висококачествено 3M фолио за тунинг на автомобили на отлични цени. Ние от Партнърс спазваме правилата на КАТ за облепване на превозни средства с фолио и се информираме за новостите в закона.

 

Правила на КАТ за брандиране на автомобили и цялостно облепване с фолио


Основният цвят на превозното средство не бива да се заличава изцяло и трябва да е видим за служителите на КАТ. За да се спази тази разпоредба, задължително трябва да има поне една част от автомобила, която да е със запазен оригинален цвят. Например това може да бъде капачката на резервоара, странично огледало, броня или друг елемент.

 

Правила на КАТ за облепване на автомобили с фолио

От лятото на 2012 г. има промяна в закона, която гласи, че се забранява цялостното заличаване на цвета на превозните средства чрез облепване с фолио. За автомобилите, облепени с фолио, не е необходима пререгистрация в КАТ. Ако бъде оставен елемент в заводския цвят на колата, няма да има проблем с пътната институция.

 

 

Облепяне с 3М фолио на полицейска кола, САЩ

Тази наредба е с цел повишаване на сигурността и анулиране на злоупотреби и в това няма нищо лошо. Все пак няма да е голяма трагедия, капачката да е различна. Тук малко се разминават мненията на КАТ и перфекционистите, за които тунингованият с фолио автомобил трябва да е без забележки.

 

 

3M фолио за тунинг на автомобили - оферта

 

 

3 Comments

 • Мишо Says

  Бих искал да Ви попитам, ако целият автомобил е облепен с фолио и отида в КАТ за смяна на цвета, ще ми направят ли регистрация?
  Благодаря

 • Димитър димитров Says

  Бих искал да попитам.Закупих си рено черно на цвят и искам да го ползвам като такси .може ли да го фолирам жълто и да го регистрирам за това е каква ще е цената за това .

  • Здравейте,
   Ако Реното е Туинго ще е по-евтино. Вероятно става въпрос за по-голям автомобил. С фолио 3М 1080 ще е в порядъка на 900 лв. Има и по-евтини варианти, но първо качеството няма нищо общо, и второ при демонтажа на фолиото ще имате проблеми. Доста проблеми. Добре е да се обърнете към някой от нашите инсталатори. Вижте на линка: goo.gl/F6QVFH

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.