Top
Как се почиства автомобил, облепен със самозалепващо фолио?

Как се почиства автомобил, облепен със самозалепващо фолио?

Полезни СъветиАвтомобилът ви е облепен с автомобилно фолио и се чудите как да го предпазите за по-дълго време така, че то да изглежда като току що залепено? Предлагаме нашите опит и съвети за измиване и поддръжка на автомобили, покрити с фолио. Информацията за съхранение на тунинговани с 3М самозалепващото фолио коли е доказана и в дългогодишната практика на специалистите от 3М.


 

 

 

Почистване на автомобили, облепени с напечатано фолио с ламинат


Поддръжка на самозалепващо фолио с ламинат за автомобили

За измиване на коли с автомобилни графики, отпечатана на 3M самозалепващо фолио с ламинат, се препоръчва да се използват почистващи препарати за  висококачествени боядисани повърхности. Преди да оставите автомобила си на автомивка, предупредете персонала да почисти със специализирани средства за измиване. Препаратите не бива да са абразивни и със силни химикали / разтворители, за да не надраскат ламината и да не повредят самозалепващото фолио. Те трябва да са течни и със стойности на pH между 3-11 (нито силни алкален, нито силно киселинен).

 

 

Как да предпазите самозалепващо фолио с дигитален печат върху автомобил?


Предпазване на фолио с дигитален печат при измиване и почистване

За почистване на автомобили, бусове и други брандирани с 3М самозалепващо фолио за дигитален печат превозни средства, трябва да се използват препарати без абразивни частици, които не съдържат разтворители и алкохол. Препоръчва се почистващите средства да не силно алкални или киселинни и в рамките на 3-11 pH.

 

 

 

 

 

Вижте офертата за фолио за дигитален печат

 

Защита на самозалепващо фолио, подложено на високо водно налягане


Правилно миене на автомобили, облепени с фолио

Автомобилите, покрити с фолио могат да се измиват с мощни водоструйки или друга техника за почистване с налягане. Но понякога агресивното измиване на покрити със самозалепващо фолио автомобили може да го повреди. Прекомерното налягане по време на почистване с водоструйка може да избута вода под отпечатани графики. Така попадналата влага понижава силата на залепване на самозалепващото фолио към боята на колата и е възможно да се получат нагъвания или навдигане на тези места. Проблемът става по-сериозен, когато се намеси и вятърът, особено изявен при перфо фолиото за прозорци.

 

За да се избегне повигане на фолиото по краищата или други повреждания, препоръчваме да се спазват следните важни стъпки:

 

  • Използвайте накрайник с 40-градусова площ на разпръскване на препарата.
  • Уверете се, че накрайникът на пръскане е със защита.
  • Не прилагайте налягане върху самозалепващото фолио по-голямо от 2000 psi.
  • Ако пръскащата система има опция за затопляне на водата, ограничете температурата до 82°C и дори по-малко.
  • Дръжте пръскащата дюза на минимум 30 см разстояние от повърхността на автомобила и под 90-градусов ъгъл.
  • Не насочвайте водната струя под остър ъгъл, особено по ръбовете/краищата на фолиото.

 

Спазвайки тези предпазни мерки, самозалепващото фолио и напечатаните върху него графики остават здраво залепнали за автомобила и то за дълго време.

 

Дигитална графика на автомобили - защита при почистване

Самозалепващо фолио за автомобили - поддръжка

 

Грижа за карбоново фолио, фолио мат и други текстурирани видове фолио 3М


Поддръжка на Карбоново фолио

При облепени с тези видове 3M самозалепващо фолио автомобили трябва да се прилага малко по-специална грижа за почистване, за да се избегне надраскване на горния слой на фолиото. Драскотините, които понякога са видими, е възможно трудно да се заличат и да се възвърне първоначалния изглед на фолиото.

За да предпазите самозалепващото фолио от горепосочените повреди, не използвайте разяждащи химикали, четки или твърди абразиви, когато почиствате автомобила си. Друг съвет, който ще Ви бъде полезен, е да избягвате да паркирате близо до храсти и дървета или други обекти, които могат да надраскат фолиото.

 

Купи автомобилно фолио от Залепи БГ

Почистване на фолио мат за тунинг на автомобили

Всичко, което се отнася за предпазване на фолиото с ламинат, важи в случая с карбоновото фолио, мат фолиото и фолиото с текстури. В допълнение след почистване с препарат, изплакнете обилно с вода и подушете с чиста мека кърпа или стъклочистачка с мека гума. Така ще избегнете образуване на петна от водата.

 

 

 

Да не се прилагат вакси, полиращи пасти, боя или прозрачно предпазващо покритие върху фолио мат, текстурирано фолио и карбон!

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.