Top
Какво е аерозолно лепило? – лепило на спрей

Какво е аерозолно лепило? – лепило на спрей

 

Какво представлява аерозолното лепило?

 

АероАерозолно спрей лепило от 3Мзолното лепило е средство за скрепване, при което свързващият химикал се нанася чрез спрей. То използва познатата техника за безконтактна обработка с насочена струя въздух. Лепилото е поставено в практичен метален флакон под налягане, което е много удобно за неговото ползване, транспортиране и съхранение. Тази технология добива все по-широко приложение, тъй като притежава редица преимущества пред старите туби, бурканчета и пр. Спрей лепилото може да се използва в безброй ситуации и за всякакви материали. Домашни, професионални и индустриални проекти или ремонти се реализират бързо и евтино благодарение на аерозолите. Лепилото на спрей може да се използва за сглобяване на нов продукт или поддръжка и възстановяване на стари сглобки. С него еднакво добре се фиксират оръфани ръбове или падащи кантове, а също и макети, апликации, украшения и декорации. Лепящият спрей е особено удобен при ремонти и за инсталиране на изолации и настилки – мокети, балатуми и пр.

 

 

Предимствата на 3М спрей лепилото

3М аерозолно спрей лепило за залепване на килимСпрей лепилото е изключително удобно и практично. Като начало то се нанася еднакво лесно както върху големи, така и върху миниатюрни площи. С флакона може да работи всеки – иска се само едно натискане на дюзата. Чрез силната въздушна струя лепилото се нанася без проблем на труднодостъпни места. Не се налага да размазвате с четка или да разтваряте в други съдове, които после да миете и стържете. Освен това със спрея няма как лепилото да изсъхне – флаконът е херметично затворен. Така изхвърлянето на пълни с изветрял клей буркани остава миналото. Аерозолът гарантира, че ще ползвате всичко, за което сте платили и няма да се разкарвате извънредно до магазина.

 

  • удобно и практично
  • лесно се нанася

 

дюза за 3М спрей лепилоСпециално за своята гама от спрей лепила компания е разработила дюзи, които свеждат до минимум възможността за оливане, преразход и запушване. Така фирата и изцапаните ръце и дрехи, при слагане на тапети например, вече са отживелица. Освен, че са удобни и лесни за употреба, флаконите с аерозол на , гарантирано не съдържат забранени и опасни за озоновия слой химикали. С тези спрейове малки и крупни фирми могат да си спестят разходите за закупуване на сложни системи и уреди за лепене. Друг голям плюс са компактните им размери, които улесняват складирането, дори и на големи количества. Флаконът лесно може да се скрие и от любопитните детски погледи при ползване у дома.

 

  • флаконът предпазва лепилото от изсъхване
  • компактни размери

 

Използване на аерозолен спрей 3М 77Вентилите на аерозлоните лепила 3М са напълно сигурни. Те са разработени от специалисти, тествани са многократно и са усъвършенствани с десетилетия. Дизайнът на дюзата не позволява нейното задръстване с лепило. Освен това спрейът позволява по-добър контрол върху нанасянето. Благодарение на вграден регулатор, с едно завъртане Вие можете да насочите струята в желаното направление. Така ще създадете слоеве с различна дебелина без оливане. Предлагат се различни лепила, които да отговарят за нуждите на всеки клиент неговия проект.

 

 

Видове аерозолни лепила

 

Здраво залепване с 3м спрей лепило 77Отделните аерозолни лепила притежават различни качества и характеристики. Правилният избор за конкретен проект завиди от няколко фактора. Като начало трябва да се определи вида на материалите, които искате да залепите. Почти всеки спрей би Ви свършил работа за закрепяне на картон, хартия и други подобни. За кожа, пластмаса, винил и стъкло има специфични лепила, които осигуряват максимална здравина и продължителност на връзката. За по-тежки метални, дървени или керамични предмети също има разработени специални формули, както и за гъвкави връзки при гума, текстил или линолеум.

 

Освен предварителен преглед на материалите е редно да се прецени дали имате нужда от постоянно или временно залепяне. Важно е и колко бързо се извършва закрепването. Някои лепила хващат мигновено, други пък оставят кратък период от време, в който материалите да се поставят прецизно на място с абсолютна точност. Вторият вид спрей лепила са изключително удачен избор при монтирането на логота, табели, декорации, рафтове и други подобни. Възможността за репозициониране е ключова, защото тя предотвратява възможността за неправилно залепяне. Когато сложените накриво елементи могат навременно да се коригират, подмяна и допълнителни разходи не са нужни.

 

Здраво залепване със спрей 90 от 3МЕдни от най-качествените и надеждни лепила на пазара с тези на . Компанията, известна със своите иновации, представи първото индустриално аерозолно лепило преди близо 40 години и оттогава постоянно развива и обогатява продуктите си. Така днес предлага богата гама от спрей лепила, които дават желаната здравина и продължителност на връзката. Те притежават високо качество и отговарят на изискванията и на най-претенциозния клиент.

 

 

 

 


Вижте също: Видове 3М спрей лепила


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.