Top
image

General Motors в Южна Корея променя идентичността на Daewoo в Chevrolet с 3М Dual Color

General Motors, американският автомобилен производител, който притежава марката Daewoo в Южна Корея, промотира тази марка от няколко години в дилърската си мрежа посредством знака „GM Daewoo“.

Последните промени в пазара и растящият успех на марката Chevrolet, също собственост на GM, са довели до решението за ребрандиране на всички корейски дилъри с новата марка на „GM Chevrolet“, използвайки известният дизайн на Chevrolet – златен полупрозрачен кръст върху основа от сребрист хром.

333Дизайнерският и архитектурен екип на Gensler Корея възлага на екипа на 3M Комерсиална Графика да работи по спецификацията на точния материал за обемните букви на „Chevrolet“ по няколко причини:
Качество – Gensler са били наясно относно издръжливостта и трайността на 3М материали за обемни букви.
– Гаранция – GM са изисквали гаранция от производителите на използваните материали и 3M са предложили своята 3M™ MCS™ 3-годишна гаранция за използваните материали.
– Консултация – творческият екип на Gensler вече е имал изградени великолепни работни отношения с мениджърите, отговарящи за ключовите клиенти и техническия екип на 3М, които са били подготвени да посрещнат и обсъдят в детайли предизвикателствата в проекта.
– Специален ефект и материал, съобразен с нуждите на клиента: Gensler също така са знаели, че 3М има възможността да произведе фолио, съобразено със специфичните изисквания на GM.

334В този случай, тъй като дизайнерският екип е търсел черни букви през деня, които обаче да светят в бяло през нощта, за GM Chevrolet е създадено фолиото Dual Color™ Film VDC10212. То се прилага към друго специфично полупрозрачно, с цвят на слонова кост акрилно решение на 3М – 3M™ Diffuser film reference3635-70, което цели да помогне за постигането на правилното ниво на яркост и освен това да може да се осветява с LED светлинни източници.

Проектът има голям успех, отчасти заради добрата комуникация между клиента, агенцията и доставчика 3M, но и заради участието на три корейски конвертори, одобрени от 3M, които са спомогнали за спазването на графика на изпълнението.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.