Top

Лепене на самозалепващо фолио върху грапава повърхност

Полезни Съвети за монтаж на самозалепващо фолио по автомобили

 

Във видео урока от Крис Кук от 3М Commercial Graphics ще разберем за начина, по който се лепи самозалепващо фолио върху грапва повърхност.

 

 

Самозалепващо фолио При този случай самозалепващото фолио ще е по-трудно да осъществи контакт с грапава повърхност. И, за да не го овъртаме в излишни приказки, нека да преминем направо към идеята на днешната тема.

 

апликатор за самозалепващо фолиоОт всички видео уроци, до момента, за лепене на самозалепващо фолио научихме, че на всяка цена ни е нужен апликатор. Отделно вода в голяма количество, отделно резец, ако искаме да изрежем част от фолиото и т.н, в зависимост от случая.

 

Четка са притискане на фолиотоАко, обаче, Ви се налага да лепите самозалепващо фолио върху грапава повърхност ще трябва да си подсигурите четка с твърд косъм, например обикновенна четка за почистване. Нейната роля е да притисне фолиото към вдлъбнатините и неравностите по стената и така лепилният слой да осъществи добър залепващ контакт.

 

Имайте предвид вида на фолиото !НО, имайте предвид и вида на фолиото !

Каст фолиото се обработва лесно, защото е тънко и с висока степен на съвместимост. Но има такива, които са още по-тънки, например екструдираното (каландирано) фолио или с по-голяма дебелина, а това ги прави по-трудно обработваеми.

 

С какво трябва да се съобразявате ?

  • Инструмените, с които разполагате.
  • Вида на фолиото, което ще облепвате.

 


Вижте също: Тестване на самозалепващо фолио