Top

Работа с пистолет за топъл въздух, част I – Видео

Полезни Съвети

Крис Кук от 3M Commercial Graphics Австралия се е погрижил да ни запознае с някои техники при работа с пистолет за топъл въздух за по-бързо и лесно
апликиране на  самозалепващо фолио.

 

Първото нещо, което Крис Кук ни съветва при използването на пистолет за топъл въздух, е да се възползваме от характеристиките на самозалепващото фолио, което ще прилагаме за облепяне на автомобила.

Той и неговият екип разполагат фолиото по цялата дължина на колата, като го изпъват, за да отстранят максимално повече гънки, придавайки му малко повече напрежение, с цел да бъде по-стегнато.

Преди да използва пистолетът за топъл въздух Крис Кук подръпва самозалепващото фолио леко в краищата му, за да е добре опънато. Но тъй като не може да бъде идеално изпънато – на помощ ни идва пистолетът за топъл въздух. С негова помощ, самозалепващото фолио ще се свие от топлината и ще прилепне плътно по повърхността на колата. Топлият въздух, създаден от пистолета, се прилага върху определени места по фолиото, които имат гънки. По този начин, както споменахме по-горе то ще се свие от топлината, гънките ще изчезнат и самозалепващото фолио ще прилепне гладко по повърхността на автомобила. Накрая Кук използва шпатула, с която да притисне фолиото, използвано за брандиране на избрания автомобил.

 

Вижте: оферта за 3М самозалепващо фолио за цялостно облепяне на автомобили.

 

Бъдете внимателни със степента на топлия въздух, за да придобие фолиото по-стегнат вид. Много е важно то да бъде добре изпънато, преди да се започне работа с пистолета !