Top

Облепване на нитове по камиони със самозалепващо фолио – Видео

Полезни Съвети

В това видео Крис Кук от 3M Commercial Graphics Австралия ни запознава как точно се облепват нитове със самозалепващо плотерно фолио.

 

 

За целта той обработва плотерното фолио около нитовете, за да може да се избегне получаването на така наречената „палатка“. За да не се навдигне самозалепващото плотерно фолио е необходимо то да се цепне под главата на самия нит и така ще можем да го изолираме от останалата част на апликацията. В случай, че пропуснем тази стъпка, фолиото ще се навдигне под ъгъл и ще се образува „палатка“ около главата на нита, а това ще го направи уязвимо към разлепяне, тъй като има вероятност да нахлуят вода и мръсотия, които допълнително да го повредят или навдигнат.

Крис Кук ни съветва как да ускорим процеса. Представете си, че облепвате един камион и на всяка от страните има стотици нитове. Той използва замба с размер, много малко по-голям от нита и с кръгови движения около главата му изрязва излишното самозалепващо плотерно фолио.

Чрез прилагането на тази техника си спестяваме повече време и усилия, като същевременно придаваме по чист и завършен вид на цялата апликация.