Top

Работа с пистолет за топъл въздух, част II – Видео

Полезни Съвети
Това видео е продължение на темата за техника при работа с пистолет за топъл въздух и облепване на автомобили със самозалепващо фолио, която Крис Кук бе подхванал да ни разясни.

 

При облепването на автомобили със самозалепващо фолио винаги се образуват гънки, на които трябва да се обърне сериозно внимание, така споменахме в предишната частАко, обаче, пропуснем този етап и продължим да работим те ще стават все по-големи и по-големи. Затова, докато са още малки трябва да използваме пистолета за топъл въздух и да ги обработим с топлината. Нагрявайки ги, самозалепващото фолиото се свива и прилепва по повърхността, както трябва да бъде.

За да бъде по-лесна обработката, според Крис Кук, ще е добре да използваме шпатула, с която да притискаме леко по повърхността и когато фолиото се набръчка ще използваме пистолета, за да го нагреем до неговото свиване и плътно прилепване.

Другия проблем, на който Крис Кук отдава внимание е набръчкване на самозалепващото фолиото, което може да се получи докато облепваме автомобила. Много внимателно се отлепя малко от мястото на самото набръчкване и с помощта на пистолета за топъл възудх ще подобрим апликацията.

В това видео ще се запознаем и с това как да облепим силно извити места по колата (ръбове), които всъщност са по-сложни за апликирване, защото доста лесно се образуват гънки. Затова е по-добре да спрем нагряването още преди да сме стигнали до ръба. Възможно повече оставен материал – по-малко образувани гънки. За да отпусне фолиото по вече облепените ръбове можем да приложим действие с апликатор, с който да ги дооформим.

 

Необходимо е много леко да опъваме самозалепващото фолио, за да не го разтеглим при нагряването !


Вижте също:  Монтаж на 3М Paint Protection Film, Видео