Top

Техники на облепване на 3М самозалепващо каст фолио

Полезни Съвети за монтаж на самозалепващо фолио по автомобили
Във видеото ще си припомним най-важните техники за облепване на самозалепващо фолио върху автомобили и нужните инструменти, с които да си боравите в процеса на работа.

 

Ще изброим всички необходими инструменти, с които трябва да разполагате, когато облепвате самозалепващо фолио върху автомобил.

Първата най-важна стъпка от целия процес е:

 

Да почистите идеално повърхността

Подготовката на повърхноста на автомобила е най-важната част от процеса на облепване на автомобили със самозалепващо фолио. Тя трябва да е съвършено почистена, за да може лепилният слой на фолиото да създаде  добър залепващ контакт с нея. Затова я почистете от прах и мръсотия ! разполагат и с гама от продукти за подготовка и почистване на автомобилната повърхност. Ето ги:

 

 

Продукти за почистване на автомобилна повърхност

Възползвайте се от тях.

 

Подходящи 3М инструменти

Те са препоръчителни за използване за всички видове приложения за автомобила. Бъдете сигурни, че имате остър  резец, с който да правите разрезите по фолиото.

 

3М инструменти и продукти за почистване

 

Във видеото е показано още, специална технология, която позволява цялостно препозициониране на фолиото по повърхността на автомобила. Всъщност лепилният му слой е изградено от микроскопични лепилни частици, които го задържат на повърхността, като едновременно с това самозалепващото фолио може свободно да се мести. Става дума за графичното фолио 3М IJ380 Controltac, което нашите прияли от са използвали в това видео, то може лесно да се прилага и по-най трудните места по автомобила, включително и по вдлъбнатините на микробусите. Има свойството да се препозиоционира, както вече казахме, а това е полезно когато се залепват фолиа с големи размери, които имат изображения или надписи по тях.

 

Съвет

С помощта на апликатора трябва да осигурим здраво залепване на фолиото по повърхността на автомобила, а с пистолета за топъл въздух трябва да затоплим краищата на вдлъбнатините, за да се омекоти фолиото и да избегнем образуването на гънки.

 

Винаги се работи по посока към изхода на вдлъбнатините, за да може да излезе въздухът !

 

След като самозалепващото фолио е поставено правилно по вдлъбнатините следва втори етап на нагряване с пистолета. Повтаряме го, за да се обедим, че няма наличие на въздух, който да е останал по каналите на вдлъбнатините. Запомнете, че фолиото се загрява минимум до 80 °C !

 

Накратко какво ви трябва:

  • Използвайте препарат за почистване на повърхността.
  • Използвайте гумени ръкавици.
  • Използвайте инфрачервен термометър, за да премерите температурата на фолиото.
  • Използвайте апликатор за здраво залепване.
  • Използвайте пистолет за топъл вяъздух.
  • Използвайте ролка (тип валцовчик), с коята да заглаждате повърхността на вдлъбнатината.

 


Вижте също: Лепене на самозалепващо фолио върху грапава повърхност