Top

Техника на облепване на стъкло с 3М прозрачно самозалепващо фолио

Полезни Съвети
В горното видео Крис Кук от 3М Commercial Graphics демонстрира начинът, по който се облепват прозорци с кристално прозрачно 3М самозалепващо фолио за стъкло.

 

 

Самозалепващото фолио за стъкло, което специалистът по облепване използва е 3М IJ8150. То е кристално прозрачно и освен това е предназначено да се използва за облепяне на прозорци.

Нещата, които Крис Кук ни съветва са много важни за монтажа на  фолиото.

 

3М IJ8150 прозрачно самозалепващо фолио за стъкла

Идеално почистена повърхност, преди монтаж !

Повърхността на стъклото трябва да бъде добре почистена ! Да няма прашинки, защото, ако не почистите добре стъклото след монтажа на самозалепващото фолио те ще бъдат забележими.

 

помпа за подготовка на монтаж на самозалепващо фолио за стъкла

Използвайте вода в голямо количество !

Първо тя Ви служи да почистите повърхността на стъклото. След което я използвайте за обилно напръскване на лепилния слой на фолиото, за да е мокро и да не се самозалепва. И накрая отново трябва да напръскате стъклото, което ще облепвате.

 

апликатор за самозалепващо фолио

Апликаторът е важен !

Както вече се досещате ще се използва за избутване на водата и въздуха. Прилагайки лек натиск, с хоризонтални движения в посока от центъра на самозалепващото фолио към страничните ръбове и вертикални движения към другите два срещуположни ръба.

 

подсушаване на готовото самозалвапащо фолио за прозорци

Накрая подсушете !

След всичко до момента Ви остава единствено да подсушите фолиото, за да е чисто и ненаранено, да няма неравности и наличие на всякакви полепнали прашинки.

 

 


Вижте също: Използване на праймер за облепване на автомобил с 3М самозалепващо фолио, видео