Top

Knifeless и Fine line ленти за облепване на кола със самозалепващо фолио

Полезни Съвети за монтаж на самозалепващо фолио по автомобили
Във видеото от Джейсън от Aeroprotect ще се запознаем как се работи с лентите Knifeless и Fineline за облепване на кола със самозалепващо фолио.

 

Ако сте гледали филмчетата за рязане на самозалепващо фолио от Крис Кук от 3M Commercial Graphics и смятате, че това, което показва е сложно за Вас – използвайте тези ленти.

 

Първо !

Защитната триещата лента за апликатор предпазва от драскотини по фолиото, когато се облепват различни повърхност. Тя е достатъчно широка и покрива работната площ на апликатора.

 

Второ !

Използват се два вида ленти при лепене на фолио. За да не правим разрезите директно върху боята – имаме две алтернативни ленти:

 

Лентата Knifeless !

С нейна помощ може да се отреже фолиото от основата, без да се получат драскотини.

 

fineline tapeЛентата Fine line !

При залепването й под фолиото е лесно забележима, като това ни подсеаща, че тя се използва, за да не се повреди боята на автомобила при изрязване на самозалепващото фолио с резец.

 

Запомнете !

Първо се слагат лентите, а след това самозалепващото фолиото.

 

  • Когато работите с тези ленти, не е необходимо да обработвате с апликатора частта, която ще отстранявате, защото иначе ще Вие трудно да я разлепите.
  •  

  • След като лентите Ви свършат работа, просто ги отлепете, използвайте пистолет за топъл въздух и загладете ръбовте на фолиото с апликатора.

 

От дългогодишния си опит, ние сме се спряли на Knifeless лентата, защото с нея се работи лесно и бързо, независимо от опит Ви като монтажисти.

 


Вижте също: Разлепяне на самозалепващо фолио